Annonse

Her får du fire gode råd til hvordan du kan få en god start på arbeidshverdagen etter ferien. Foto: Fernando Audibert, Free images

Slik kommer du best i gang etter ferien

Prioritering av arbeidsoppgavene, refleksjon over arbeidssituasjonen din og det å være bevisst på å spre glede, er noen gode råd til hvordan du kan komme godt i gang på jobb etter sommerferien.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

August er den måneden i året arbeidsgleden er størst, viser en noe uformell undersøkelse som danske Arbejdsglæde har gjennomført, ifølge folkeskolen.dk.

– Det er når man har kommet tilbake fra ferie at arbeidsgleden er størst. Det store spørsmålet er hvordan man kan få det til å vare, sier Arlette Bentzen i Arbejdsglæde.

– Som lærer er det stadig noe nytt å forholde seg til, du møter nye barn, nye foreldre og kanskje en ny klasse å forholde seg til. På begynnelsen av et nytt skoleår er det er det mye nytt å sette seg inn i, sier hun.

Det er viktig å prioritere hva som er viktig å løse her og nå, og hva som kan vente.

– Start rolig opp og tillat deg å være litt bakpå med de oppgavene som tåler å vente litt. Det er det viktigste rådet, sier hun.

Bentzen gir deg fire gode råd for å komme i gang etter sommerferien.

 

1. Reflekter.

Hvis du ikke har gjort det i sommerferien, se tilbake til den første halvdelen av arbeidsåret. Er det noe som har gitt deg arbeidsglede, sørg for å fortsette med det. Er det derimot noe som har ødelagt arbeidsgleden, må du få gjort noe med problemet. Tenk også framover. Det er rett etter ferien vi får de beste ideene.

 

2. Tilby å hjelpe.

Når du er tilbake på jobb og i gang med arbeidet, hvorfor ikke tilby å hjelpe noen? Du har sikkert en kollega som har oppgaver liggende. Har du overskudd, så del av det. La kollegene få en god opplevelse de første dagene på jobb.

 

 

3. Bestem deg for å være glad.

Bestem deg for å ha arbeidsglede. Gjør rett og slett mer av det som gjør deg glad. Det betyr ikke at du skal gå rundt å være fjollete, det handler om å være oppriktig glad. Vi er alle forskjellige og viser glede på forskjellig vis. Av og til skal du stoppe opp og kjenne etter hvordan du har det.

 

4. Spre arbeidsglede.

Bestem deg for å skape arbeidsglede for dine kolleger. Gjør en liten ting hver dag for å gjøre en kollega glad. Tilby å hjelpe, hent en kopp kaffe, gi ros der det fortjenes eller noe annet som gjør andre glad. Og husk alltid å si «god morgen» hver morgen.

 

 

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!