Elvebakken videregående skole i Oslo sentrum. Foto: Albin Holterman Ødegaard

Snittet for de nye elevene på studiespesialisering ved en videregående skole i Oslo er sju seksere og resten femmere

Snitteleven som kom inn på studiespesialiserende på Elvebakken i Oslo i høst har 54,4 poeng. Rektor ønsker superelevene velkommen til en skole hvor de ikke får en eneste karakter første halvår.

Publisert

Utdanning kjenner ikke til at karakterkravet til noen videregående i Norge, noen gang, har vært så høyt som det er på studiespesialisering på Elvebakken i år. Rektor Per Solli sier at skolen er klar til å ta imot de faglig sterke elevene.

– Vi har som mål å være den beste skolen for de elevene vi til enhver tid har. Det tenkte vi også da det for femten år siden bare var ni søkere til studiespesialisering her, sier Solli. Skolen fokuserer på å skape et godt miljø, og vil fokuserer ikke på karakterer.

– Det første halve året får ikke elevene en eneste karakter. Lærerne har fokus på trivsel og et godt klassemiljø i starten, sier Solli. Etterhvert ønsker han at elevene skal lære seg hopplandslagets trenerfilosofi:

– Ikke tenk på resultatet, men på arbeidsoppgavene. Utfører du oppgavene dine, blir resultatet bra, sier Solli. Rektoren mener elevenes gode karakterer er det eneste som skiller dem fra andre.

– Dette er elever som er flinke på skolen, men ellers er de jo vanlige ungdommer. De er for eksempel ikke spesielt konkurranseinnstilt, sier han.

Store forskjeller fra bunn til topp

– Har forskjellene mellom skolene økt, når det gjelder karaktersnittet som kreves for å komme inn?

– Forskjellen mellom skolen med høyest gjennomsnittlige inntakspoeng, Elvebakken, og skolen med lavest, har økt noe i år da Elvebakken har et noe høyere snitt enn foregående skoleår og skolen med lavest snitt har et noe lavere snitt, sier Roy Venge Tollefsen, seksjonssjef i Utdanningsetaten i Oslo.

– I Oslo har vi et politisk vedtatt inntakssystem med et karaterbasert, skolevis inntak. Enkelte skoler har svært mange søkere i forhold til planlagte skoleplasser og få da et høyt karaktersnitt, mens andre har færre søkere i forhold til plasser og får da et lavere karaktersnitt, sier Roy Venge Tollefsen i Utdanningsetaten.

 

Studiespesialiserende i Oslo:

Elvebakken videregående skole: 54,4

Nydalen videregående skole: 52,9

Oslo katedralskole: 51,9

 

 

 

Powered by Labrador CMS