Annonse

Rekordmange lærere får videreutdanning

Til høsten får 7207 lærere videreutdanning. Det er dobbelt så mange som i 2014.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

Utdanningsdirektoratet har innvilget alle søknader fra lærere som ønsket videreutdanning i de prioriterte fagene matematikk, norsk og engelsk.

Mange lærere trenger videreutdanning innen 2025. Da må de som underviser i matematikk, engelsk, norsk, norsk tegnspråk og samisk i barneskolen ha minimum 30 studiepoeng. De som underviser i ungdomsskolen må ha minimum 60 studiepoeng i de samme fagene. Av lærerne som allerede har deltatt på videreutdanning sier nesten 7 av 10 at de har blitt bedre lærere og at elevene deres lærer mer.

– Vi ser at satsingen virker. Jeg er glad for at lærerne benytter seg av tilbudet, og at tallene viser også at mange kommuner har prioritert å gi lærerne sine videreutdanning. Det håper jeg kommunene vil fortsette med i årene som kommer. Vi ligger godt an til å oppfylle kompetansekravene innen 2025, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ifølge regjeringen.no. 

– Kommuner bruker strategien

– Tallene viser at mange kommuner har prioritert å gi lærerne sine videreutdanning, og det er vi fornøyde med, sier avdelingsdirektør for utdanning i KS, Erling Lien Barlindhaug.

De fleste søknadene som er godkjent, er i fagene matematikk, engelsk og norsk. Sammen med samisk og norsk tegnspråk utgjør disse nærmere 60 prosent av de søknadene som nå er godkjent av Utdanningsdirektoratet.

– Dette viser at kommuner bruker strategien til å gi lærere videreutdanning for å kunne fylle kompetansekravene for undervisning, sier Lien Barlindhaug.

 

7207 søknader ble innvilget:

  • 1609 i matematikk
  • 1257 i engelsk
  • 1308 i norsk
  • 49 i norsk tegnspråk
  • 9 i samisk
  • 2975 i andre fag

 

Av disse er 5191 på vikarordning og 2016 på stipendordning.

 

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!