Elevstemmene mangler i Ulsrud-saken

Etter at Aftenposten fikk et leserinnlegg undertegnet av elever i klasse 3 IDA ved Ulsrud videregående skole har elevene vært tause. Den kan være flere grunner til det.

Publisert

Elevene i klasse 3 IDA sitter med viktig informasjon om hva som egentlig skjedde på Ulsrud videregående skole etter at deres lærer Simon Malkenes deltok i Dagsnytt 18 den 5. mars. Men så langt har mediene ikke fått elevene i tale.

Utdanning har spurt Elevorganisasjonen hva de har rådet elevene til å gjøre.

- Har Elevorganisasjonen bedt elevene i klasse 3 IDA på Ulsrud videregående skole om ikke å ytre seg i media i denne saken?

- Elevorganisasjonen har på ingen måte bedt elevene om å la være å ytre seg i media. Vi vil generelt sett oppfordre alle elever, lærere, skoleledere og skoleeiere til å ytre seg i gode og saklige skolepolitiske debatter, fordi det er på den måten vi sammen kan skape god skolepolitikk.

Men i et innlegg i Aftenposten, publisert for en uke siden, skriver debattjournalist Ingvild Berg.

- Vi har spurt ledelsen ved Ulsrud videregående skole om å få møte klassen, slik at vi kan få et nøyaktig tall på hvor mange elever som støtter innlegget. Assisterende rektor nekter oss imidlertid adgang til skoleklassen, skriver Berg.

I et svar til Berg skriver Pernille Haga, assisterende rektor ved Ulsrud videregående skole:

Elever i klasse 3 IDA har skrevet på Aftenpostens ungdomsside Si ;D, som vil høre ungdoms stemme. Aftenposten har etter hva jeg forstår, gitt dem anledning til å publisere anonymt. Mange elever synes det er vanskelig å stå opp mot voksne offentlig. Elevene bestemmer selv hva de ønsker å si til mediene, og når de ikke ønsker mer offentlig oppmerksomhet, må Aftenposten respektere dette.

Powered by Labrador CMS