Annonse

Deling av Kunnskapsdepartementet kan være en løsning for å få Venstre-leder Trine Skei Grande inn som statsråd i departementet, antyder kilder i partiet. Foto: Venstre

Venstre-kilder antyder at Kunnskapsdepartementet kan deles

Annonse

Spekulasjonene går høyt om Venstre vil bli med i regjeringen etter valget mandag som endte med borgerlig flertall. Hvis Venstre blir med, kan det også ende med at Kunnskapsdepartementet blir delt.

Det er VG som skriver dette i dag etter å ha snakket med flere kilder i Venstre. Partileder Trine Skei Grande har ved flere anledninger sagt at hennes høyeste ønske er å bli kunnskapsminister. Samtidig har nåværende statsråd, Torbjørn Røe Isaksen, sagt at han gjerne vil fortsette.

I VG i dag heter det at en mulig løsning kan være å dele departementet igjen med to ansvarlige statsråder, slik det var under den rødgrønne regjeringen. Det innebærer at den ene statsråden vil få ansvaret for barnehage, grunnskole og videregående opplæring, mens den andre får ansvaret for forskning og høyere utdanning.

Både for Høyre og Venstre er dette et viktig område å ha ansvar for, men ingen av partiene vil offisielt kommentere den løsningen VG skisserer.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!