Annonse

Deling av Kunnskapsdepartementet kan være en løsning for å få Venstre-leder Trine Skei Grande inn som statsråd i departementet, antyder kilder i partiet. Foto: Venstre

Venstre-kilder antyder at Kunnskapsdepartementet kan deles

Annonse

Spekulasjonene går høyt om Venstre vil bli med i regjeringen etter valget mandag som endte med borgerlig flertall. Hvis Venstre blir med, kan det også ende med at Kunnskapsdepartementet blir delt.

Det er VG som skriver dette i dag etter å ha snakket med flere kilder i Venstre. Partileder Trine Skei Grande har ved flere anledninger sagt at hennes høyeste ønske er å bli kunnskapsminister. Samtidig har nåværende statsråd, Torbjørn Røe Isaksen, sagt at han gjerne vil fortsette.

I VG i dag heter det at en mulig løsning kan være å dele departementet igjen med to ansvarlige statsråder, slik det var under den rødgrønne regjeringen. Det innebærer at den ene statsråden vil få ansvaret for barnehage, grunnskole og videregående opplæring, mens den andre får ansvaret for forskning og høyere utdanning.

Både for Høyre og Venstre er dette et viktig område å ha ansvar for, men ingen av partiene vil offisielt kommentere den løsningen VG skisserer.

Kommentering av artikler er ikke tillatt mellom midnatt og 06:00.

Velkommen tilbake!