Ungdomsskole snur om klemmeforbud for elevene

Øygard ungdomsskole i Sandnes trekker tilbake en omstridt regel som forbød klemming eller fysisk kontakt mellom elevene i friminuttene.

«Ingen fysisk kontakt (klemming, handshake, knuffing etc.) i friminuttene mellom kl. 08.15–14.00», var et av punktene i skolens nye ordensregler, som ble innført mandag.

Etter at  Stavanger Aftenblad omtalte saken, har den fått stor oppmerksomhet i sosiale medier, og skolen har fått flere reaksjoner. På bakgrunn av dette har assisterende rektor Anja Sarita Røyneberg valgt å snu.

–  Vi legger oss flate og tar dette videre på en annen måte ved å få innspill om hvordan vi skal jobbe med dette for å få en positiv utvikling, sier hun til  TV 2.

Hun innrømmer at forslaget ikke var noen god idé.

– Det er godt ment, for det var mye fysisk kontakt, men nei – det var ikke en god idé, sier hun.

Nå vil rektoren gå til elevene for å få innspill, samt ta opp saken med foreldreutvalget og samarbeidsutvalget på skolen. Utfordringen har vært negativ fysisk kontakt.

– Bakgrunnen er at det har vært en del knuffing, klemming og hand-shaking som egentlig er positiv, men som ender opp i småkonflikter og gjerne med at noen ligger i bakken. Det er rett og slett veldig mye fysisk kontakt mellom en del elever på 8. trinn, sa Røyneberg da hun mandag forklarte forbudet overfor Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

 

Saken er oppdatert kl 11.10 med at skolen trekker en omstridt regel. Red.

Powered by Labrador CMS