Annonse

Svensk forskning motbeviser fluor-antakelser

Fluor er bra for tennene, men internasjonale forskere har hevdet at høyt innhold av fluor i drikkevannet har bidratt til lavere intelligens. Nå viser svenske forskere at dette ikke er riktig.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

To forskere ved Uppsala universitet har sett på forekomsten av fluor i drikkevannet og skoleresultatene.

– Vår studie, som er den største i sitt slag, viser at det ikke er skadelig for intelligensen å drikke vann med fluorinnhold, sier Mattias Öhman, en av de to forskerne bak studien.

Tidligere forskning har vist at høyt fluornivå har vært skadelig for helsen.

– Fremtidige studier bør fokusere på å finne ut på hvilket nivå disse skadene oppstår. Våre resultater tyder på at disse nivåene i alle fall befinner seg på et høyere nivå enn hva vi har i drikkevannet i svenske kommuner, sier Öhman til Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!