Det var ikke barnehagenes tur i år, slår Arild Olsen i PBL fast. Foto: PBL.

PBL-direktør: - Ikke barnehage sin tur i år

Regjeringens forslag til statsbudsjett viser at det ikke er året for en barnehage-satsing, mener direktøren i Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

– Det er jo ikke så mye nytt. Førsteinntrykket er at det er blitt satset mye på barnehage tidligere, og at det ikke er barnehage sin tur nå. Det er sånn vi leser budsjettet, sier Arild M. Olsen, administrerende direktør i PBL, til Utdanning.

 

 

– Men det er noe som sier litt om retning her også. Blant annet har man ikke i det hele tatt berørt innføringen av bemanningsnormen og om finansieringen er god nok til det. Det er kanskje den største overraskelsen, sier Olsen.

– Vi tror at de som vil ha en bemanningsnorm, og det er et stort flertall som inkluderer regjeringen, er nødt til å fortelle hvordan de vil gjennomføre den. Totalt sett er det ikke tvil om at det må mer penger til hvis bemanningsnormen skal innføres, sier Olsen.

Det settes også av 40 millioner til å få flere barn med minoritetsspråk inn i barnehagen. Olsen er ikke imponert.

– Vi er fortsatt av den oppfatning at det er to ting de tar for lett på: Det er foreldrebetaling for dem med lavest inntekt, og det er å sørge for nok ressurser til unger som har behov for tilrettelegging, sier Olsen.

Det er også satt av 400 millioner til å øke kompetansen i barnehagene, og på sikt ønsker PBL mer til dette, men først må man finne ut hvordan pengene skal brukes.

– Vi hadde vært veldig skuffet hvis det ble redusert, men nå må sektoren gå inn og se på hvordan pengene skal brukes, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS