Annonse

Topptungt krisemøte om vold i Oslo-skolen

Hvordan gjøre hverdagen for elever i Oslo-skolen tryggere? Kunnskapsminister Henrik Asheim (H) vil ha svar.

Annonse

Både justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), sjef for Oslo-politiet Hans Sverre Sjøvold og en rekke representanter for kommunen og skolen stilte på et krisemøte hos den vikarierende kunnskapsministeren onsdag.

Mer uro

Bakgrunnen er det økende tallet på rapporter om uro ved flere videregående skoler i Oslo. Blant annet har rektor Terje Wold ved Stovner videregående skole uttalt at han på grunn av vold, trusler og uro ikke lenger kan tilby ansatte og elever ved skolen et trygt og godt arbeidsmiljø.

Uttalelsen fikk Asheim til å hasteinnkalle til et møte. Hensikten er å finne ut hvordan ulike forvaltningsenheter kan bidra sammen for å bedre situasjonen, opplyser Kunnskapsdepartementet til NTB.

Skolebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), peker på at regjeringens politikk de siste årene har gjort det vanskeligere å løse utfordringene i hovedstaden.

– Kutt har gjort det vanskeligere

– I tillegg til kuttene i Groruddalssatsingen har regjeringen fjernet den universelle ordningen med gratis kjernetid i barnehagen i Groruddalen og Oslo Sør og sagt opp 58 ekstra lærere på skolene i de samme områdene, sier hun til  Dagsavisen.

I fjor ble det rapportert om 1.940 tilfeller av vold mot lærere i Oslo-skolen, mer enn en dobling fra året før, ifølge Dagsavisen. 901 var alvorlige hendelser som spark, slag med gjenstander og knivtrusler.

Ifølge tall VG har hentet inn, ble det i 2015 anmeldt 21 ulike voldshendelser i den videregående skolen i Oslo. I 2016 økte tallet på anmeldelser til 47.

 

(©NTB)

 

 

Saken er oppdatert etter møtet. Red.

Kommentering av artikler er ikke tillatt mellom midnatt og 06:00.

Velkommen tilbake!