Oslos skolebyråd ber fylkeskommunene melde seg ut av NDLA

Arbeiderpartiet ber kunnskapsministeren og fylkeskommunene om å se seg om etter andre plattformer for digitale læremidler i skolen enn NDLA.

– Jeg vil oppfordre de andre fylkeskommunene til å melde seg ut av NDLA, sier kunnskapsbyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), til  NRK.

På ti år har alle fylkeskommunene, unntatt Oslo, brukt 600 millioner kroner på å utvikle NDLA, Nasjonal digital læringsarena. Målet var å erstatte lærebøkene, men det er i liten grad nådd, ifølge NRK. Nå kommer saken opp i Stortinget.

– Vil statsråden nå gå i dialog med KS og fylkeskommunene om hvordan utvikling og innkjøp av digitale læringsressurser og læremidler i grunnopplæringa best kan organiseres?, spør Martin Henriksen (Ap) kunnskapsministeren i  Stortingets spørretime onsdag.

Oslo har valgt å ikke være med i NDLA og heller la skolene selv bestemme. Byråden mener det også har ført til en oppblomstring av andre digitale læremidler, og at dette bør samles i en portal, slik det gjøres i Danmark.

– Jeg sender i disse dager et brev til kunnskapsministeren med forslag om at staten lager en portal som gir lærerne oversikt over alle tilgjengelige digitale læremidler, sier Dahl til NRK.

Lektorlaget, Elevorganisasjonen og Utdanningsforbundet, samt bransjeorganisasjonene i IKT er også skeptiske til at fylkene bruker så mye av midlene de har til læremidler på denne ene, offentlige portalen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS