Annonse

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og statsminister Erna Solberg. Arkivfoto: Utdanning

Lærernormen Solbergs største kamel

Statsminister Erna Solberg (H) erkjenner at budsjettavtalen endte med en lærernorm hun ikke hadde ønsket seg.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Personlig mener jeg den største kamelen vi har svelget, er lærernormen. Den kom som kjent ikke fordi vi fikk flertall mot oss, men fordi vi dannet flertall for et budsjettforlik, sa hun på sin halvårlige oppsummering tirsdag.

Hun viste til at forliket samtidig innebar viktige skolepolitiske seiere for Høyre, som partiet ellers sto i fare for å tape, som karakter- og kompetansekrav til lærerne.

Solberg erkjente at den parlamentariske situasjonen er annerledes enn før valget, i og med at regjeringspartiene nå må ha både Venstre og KrF med seg for å få flertall.

Statsministeren nevnte også viktige seiere for regjeringen som vil bli stående uansett hva som skjer i 2021. Hun pekte på jernbanereformen, veiselskapet Nye veier, aktivitetsplikt for unge, kommunesammenslåinger og skattelettelser.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!