Påskekrim – påskeaften

Redrom

Jeg hadde mest lyst til å klemme han, men jeg lot være fordi jeg syntes at Tobias oppførte seg veldig rart.

Publisert Sist oppdatert
  • Hver morgen fra og med skjærtorsdag til og med 1. påskedag presenterer vi korte grøssere.
    Novellesamlingene «Skrekkens skole» er skrevet av klasse 4B på Hasle skole i Oslo tilbake i 2017.

Jeg og kjæresten min Tobias var på vei til bestevenninnen min Emilie. Emilie hadde nettopp flyttet. Jeg hadde fått en lapp fra Emilie om veien. På lappen stod det: Gå rett fram og så til høyre. Ikke gå til venstre.

Jeg tenkte at det var greit å skjønne det som stod på lappen. Mens vi gikk ble Tobias mer og mer nysgjerrig på hva som var til venstre, og han kløp meg i armen. Etter en lang stund med krangling og kyssing, spurte Tobias om vi kunne gå til venstre. Han sa at det sikkert ikke ville ta så lang tid. Vi bestemte oss til slutt for å gå til venstre.

Da vi gikk til venstre så vi et stort grått hus. Det kom lyder fra huset og jeg hørte ikke om det var menneskelig lyd, eller noe underjordisk. Tobias ville gå inn, men det ville ikke jeg. Så kyssa han meg, og da ble jeg med.

Da vi hadde kommet halvveis inn smalt døren igjen bak oss. Vi var nysgjerrige på hva som var i huset. Vi bestemte oss for å dele oss. Tobias skulle gå ned i kjelleren, og jeg skulle gå opp trappen til andre etasje. Vi skulle møtes ved døra en halvtime etterpå.

Ett minutt senere var jeg oppe i andre etasje. Jeg brukte sikkert en halvtime på å se på de rommene. Det fant bare to rom, et kontor, tre døde mus og en dukke som hang fra taket. Jeg gikk ned for å møte Tobias, og dra til Emilie. Men da jeg kom ned var ikke Tobias ved døra. Jeg gikk ned i kjelleren for å se etter ham.

Da jeg kom ned i kjelleren så jeg en lapp der det sto med store bokstaver: «ALDRI VIS DEG HER IGJEN. HVIS IKKE ER DU DEN NESTE!»

Jeg skjønte at det var noe på gang så jeg begynte å svette. Plutselig begynte huset å riste og det var noen som hvisket: «redrom, redrom, redrom».

Jeg tenkte på Tobias som var borte, og skjønte at Emilie måtte vente med å få besøk. Plutselig så jeg Tobias innerst i rommet. Jeg hadde mest lyst til å klemme han, men jeg lot være fordi jeg syntes at Tobias oppførte seg veldig rart.

Jeg gikk litt nærmere, men da forandret Tobias seg plutselig til en mann. Det ble plutselig veldig kaldt i kjelleren og hendene min skalv. Jeg stappet dem i lommene, og da kjente jeg lappen som Emilie ga meg. Jeg tok den opp. På baksiden av lappen stod det: «Hvis du var så dum at du gikk til venstre må du si redrom baklengs».

– Morder, sa jeg høyt. Plutselig ble mannen til Tobias igjen. Han kom bort til meg og vi gikk ut av huset. Vi gikk til Emilie, og den dagen bestemte vi oss for aldri å gå til venstre igjen.

Powered by Labrador CMS