Kommuneoppgjøret: Unio krever reallønnsøkning

– I 2016 hadde våre medlemmer nedgang i reallønn. Det kan ikke fortsette, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Steffen Handal.

I dag startet forhandlingene mellom KS og partene i kommunesektoren. Unios hovedkrav er å sikre en lønnsvekst minst på linje med frontfaget, og en videreføring av allerede avtalte endringer i lønnssystemet. Handal legger til grunn at rammen for frontfaget på 2,4 prosent er normgivende for kommunesektoren. 

Unio krever at oppgjøret i 2017 må videreføre profilen og fordelingen av lønnstillegg mellom lønnsgrupper og stillingsgrupper slik det ble avtalt ved hovedtariffoppgjøret i 2016. Kommunesektoren har fortsatt store utfordringer med å sikre seg arbeidskraft med nok og riktig kompetanse. 

– Kommunene må derfor ha en lønns- og arbeidsgiverstrategi som tiltrekker seg godt kvalifiserte og engasjerte medarbeidere innenfor helse og utdanning, sier Handal på Utdanningsforbundets nettsider. 

Årets tariffoppgjør er et mellomoppgjør, og partene forhandler bare om lønn. Fristen for å komme til enighet er 30. april.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS