Regjeringen vil ha bedre overgang fra barnehage til skole

Barnehagene må jobbe mer systematisk med språk og læring, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Han ønsker å innføre krav om at de barnehageansatte må kunne snakke godt norsk.

I tillegg skal det innføres en norm for hvor mye språk en femåring bør kunne. Alt for å sikre at alle barn er godt utrustet for å få en god skolestart.

Disse grepene foreslås i den nye barnehagemeldingen som regjeringen nå legger fram, «Tid for lek og læring. Bedre innhold i barnehagen».

– Foreldre skal være trygge på at barna får et godt barnehagetilbud og en god overgang fra barnehage til skole. Det skal også bli tydeligere hva barn skal ha med seg når de slutter i barnehagen, sier kunnskapsministeren.

Han peker på at selv om nesten alle barn går i barnehage i dag, er det mange som begynner i første klasse uten gode nok norskkunnskaper. Han mener det er for store kvalitetsforskjeller i barnehagene i dag.

– Vi vil sørge for at barnehager jobber med språk og læring på en mer systematisk måte. Det er rom for mer læring i barnehagen, uten at barnehage skal bli skole, understreker han.

Han vil også vurdere å lovfeste skolens plikt til å samarbeide med barnehagen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS