Det blir kamp om studentboligene i år også

Det er kun 0,07 prosent flere studenter som vil kunne bo i studentbolig i år enn i fjor. Norsk studentorganisasjon frykter enda mer presset privat leiemarked.

De siste fem årene har det blitt 45.000 flere studenter, mens det bare har blitt bygget 7.743 nye studentboliger, viser Norsk studentorganisasjons (NSO) studentboligundersøkelse.

– Studentboligbyggingen klarer ikke å holde tritt med økningen i studentmassen. På tross av regjeringens store satsing på studentboliger, ser vi kun en marginal økning i andelen studenter som får tilgang til studentbolig, sier leder Marianne Andenæs i Norsk studentorganisasjon.

På landsbasis kan 15 prosent av studentene bo i studentbolig. Men det er store variasjoner mellom studiestedene, fra nesten 40 prosent dekning i Indre Finnmark, til knappe 8 prosent i Hedmark.

– Jo færre som har tilgang på studentbolig, desto større blir presset på det private leiemarkedet. Vi er redd enda flere studenter må velge deltidsjobbing på bekostning av studietid for å få endene til å møtes, fortsetter Andenæs. (©NTB)

Powered by Labrador CMS