Annonse

Elever til streik mot ny fraværsregel

Sosialistisk Ungdom i Hordaland oppfordrer elever på videregående skoler til å holde seg hjemme i protest mot at regjeringen innfører en fraværsgrense på 10 prosent fra høsten.

Annonse

Ungdomspolitikere reiser i disse dagene rundt til videregående skoler for å informere om streiken som starter 11. mai, melder  NRK.

– Ja, det drøyt med elevstreik, men det er også drøyt å tvinge en sånn grense på elever og lærere som ikke vil ha det. I denne saken må vi sette hardt mot hardt, sier Daniel Charles Hextall i Sosialistisk Ungdom (SU).

Den nye regelen innebærer at elever som har høyere udokumentert fravær, ikke vil få halvårskarakter eller standpunktkarakter i det aktuelle faget.

– Det å stille krav til elevene er å bry seg om elevene. Det er valgfritt å begynne på videregående skole, men når man har valgt å gå på videregående skole er det ikke valgfritt om man møter opp til undervisningen, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Aftenposten i fjor. (©NTB)

Laila.Nguyen@ntb.no

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!