Annonse
Kvinnen skal ha blitt sjikanert, skjelt ut, befølt, snikfotografert og utsatt for fysisk mobbing av flere medelever over en lang periode. Arkivfoto: Utdanning
Kvinnen skal ha blitt sjikanert, skjelt ut, befølt, snikfotografert og utsatt for fysisk mobbing av flere medelever over en lang periode. Arkivfoto: Utdanning

Kvinne krever erstatning etter mobbing og voldtekt i ungdomsskolen

En tidligere elev i Malvik kommune i Sør-Trøndelag saksøker kommunen etter en angivelig voldtekt og grov mobbing på ungdomsskolen.

Annonse

– For meg er det viktig å si fra at jeg ikke er blitt behandlet greit verken av mobberne eller av skolen, sier kvinnen til adressa.no under første dag i rettsalen.

Partene møtes i Sør-Trøndelag tingrett denne uka, skriver Malvikbladet.

Kvinnen skal ha blitt sjikanert, skjelt ut, befølt, snikfotografert og utsatt for fysisk mobbing av flere medelever over en lang periode. Hun mener at kommunen som skoleeier ikke gjorde nok for å sikre henne et trygt og godt skolemiljø. Det er årsaken til hennes nåværende situasjon der hverdagen er preget av angst, ifølge kvinnen. Hun sliter også med depresjon og spisevegring.

Til VG har kvinnen sagt at flere menn voldtok henne i garderoben under en gymtime. Mens to personer utførte voldtekten, var to eller tre personer vitner til overgrepet. Personene skal ikke ha vært elever, og politiet henla saken fordi gjerningsmannen var ukjent. Trygderetten fant imidlertid at det var «godgjort utenfor enhver rimelig tvil at overgrepet hadde funnet sted».

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!