Hans Lieng vant valg-thriller i Sør-Trøndelag

51 år gamle Hans Lieng ble i dag valgt som ny leder av Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag med knapp margin. Som ny nestleder ble Pål Heide Kielland (40) enstemmig valgt.

Det som skapte dramatikken ved ledervalget, var et benkeforslag på Agneta Amundsson (53). Mange delegater strømmet til talerstolen for å lovprise begge kandidatene, og flere ga uttrykk for at motkandidaten til valgkomiteens Hans Lieng ville holdt en høyere offentlig profil, og kanskje valgt en tøffere linje. Da de 108 stemmene ble talt opp, viste det seg at Hans Lieng gikk av med seieren med 56 stemmer mot 51 for Agneta Amundsson.

Hans Lieng er lærer ved Thora Storm videregående skole i Trondheim, mens Pål Heide Kielland er lærer ved Børsa skole i Skaun kommune.

 

Fornøyd med rift om lederverv

Den nyvalgte lederen ser det ikke som et problem at salen var delt omtrent på midten.

– At det er rift om vervene i Utdanningsforbundet, ser jeg på som en god ting. Det tyder på stort engasjement og lover bra for framtida.

– Hva blir det viktigste for deg når du tiltrer som leder den 1. august?

– Norsk arbeidsliv er i endring, og angrepene på arbeidstakernes rettigheter er mange. Sammen med resten av fagbevegelsen må vi stå sammen for å forsvare den nordiske modellen. Vi må også hegne om lærerrollen og forlange respekt for at det er læreren i klasserommet som er eksperten, sier Hans Lieng, som fra 1. august skal sitte i vervet i fire år.

 

 

 

Powered by Labrador CMS