Hedmark gjorde rent bord

Vinnerne av årets skoleeierpriser holder til bare et steinkast unna hverandre.

På konferansen Skoletinget ble prisene i regi av KS og Kunnskapsdepartementet delt ut. Hedmark fylkeskommune vant Skoleeierprisen, mens Hamar kommune tok hjem prisen for «Ledelse av og i skoler».

Hedmark fylkeskommune tok hjem den gjeveste prisen, blant annet for sin innsats med å bedre gjennomføringsprosenten på sine 14 videregående skoler. De siste årene har andelen elever som fullfører videregående økt fra 64 prosent til nå å ligge på rundt 69 prosent.

- Det betyr masse å få en slik pris. Dette er et resultat av systematisk kvalitetsarbeid siden 2008/09. Da tok vi oss sjøl i nakken, sier fylkesråd Aasa Gjestvang til Utdanning etter å ha mottatt prisen fra kunnskapsministeren.

Flere fullfører

- Da vi begynte arbeidet lå vi veldig lavt på fullføring i videregående skole. Hedmark ligger også helt på bunn blant alle fylkene når det kommer til utdanningsnivå i befolkningen, så fylket har noen utfordringer når det kommer til skolegang. I løpet av de siste årene har vi imidlertid fått gjennomføringsprosenten opp på landsgjennomsnittet, sier Gjestvang.

- Og neste år skal vi ligge over, supplerer Tore Gregersen, fylkessjef for videregående opplæring.

Juryen skriver blant annet følgende om vinneren: «Resultatene bryter, i positiv forstand, med sammenhengen mellom utdanningsnivå i befolkningen og læringsutbytte fra grunnskolen. Det er god grunn til å anta at den positive resultatutviklingen springer ut av et solid pedagogisk arbeid i klasserommene, og systematikk og langsiktighet i styrings- og ledelsesarbeidet. Hedmark fylkeskommunes gode resultatutvikling bør være av nasjonal interesse siden gjennomføring i videregående opplæring er en sentral målsetting i nasjonal utdanningspolitikk.»

Les hele juryens begrunnelse for Skoleeierprisen her.

Best på ledelse

Bare et par kvartaler unna byggene til Hedmark fylkeskommune på Hamar, ligger Hamar rådhus. Derfra hadde ordfører Morten Aspeli (Ap) og grunnskolesjef Anne-Grete Melby tatt turen for å motta prisen for «Ledelse av og i skoler». 

- Det er stort å få en slik pris, og det kommer av et langsiktig arbeid med å bygge opp Hamarskolen som merkevare, noe vi har jobbet strategisk med helt siden 2007. Nå ser vi det høster resultater, sier Melby.

Les hele juryens begrunnelse for «Ledelse av og i skoler» her.

Prisene er på henholdsvis 250.000 og 150.000 kroner.

Powered by Labrador CMS