RBK-spillere sikres skoleplass

Ikke alle fotballtalenter kan regne med å leve av idretten. Rosenborg ballklubb (RBK) tar konsekvensen av det og sikrer unge spillere plass på videregående skole.

En avtale mellom fotballklubben og Sør-Trøndelag fylkeskommune sikrer spillere plass på idrettsfag ved Strinda videregående skole. Et eventuelt skoleløp på fire år kan bestemmes allerede i løpet av første skoleår. Etter første skoleår kan en RBK-spiller velge studiespesialisering i de neste to eller tre årene.

Forholdene vil også bli lagt til rette for at elever som ønsker yrkesfaglig utdanning kan ta del i fotballtilbudet. I samarbeid med Charlottenlund videregående skole åpnes det også for å gi et bredt utvalg av yrkesfaglige utdanninger.

Det går fram av en partnerskapsavtale mellom fotballklubben og fylkeskommune som ble underskrevet sist uke. 

- Flere kan satse

I ei pressemelding sier fylkesordfører Tore O. Sandvik at fylkeskommunene ønsker å legge til rette for at unge talent får en best mulig anledning til å kombinere idrett og utdanning.

-Avtalen tror jeg vil bidra til at flere vil kunne satse på fotballen, samtidig som de også ivaretar utdannelsen, sier Sandvik.

Egen fotballkoordinator

En person er ansatt i en 50 prosent stilling som fotballfaglig koordinator på Strinda videregående skole. Han skal fungere som et bindeledd mellom RBK-elevene, skolen og fotballklubben.

Avtalen mellom Sør-Trøndelag fylkeskommune og Rosenborg trer i kraft fra 1. august i år.

Powered by Labrador CMS