Idrettsfaglinje fikk arbeidsmiljøpris

Lærerne ved idrettsfaglinja på Vest-Lofoten videregående skole på Leknes fikk i går Nordland fylkes arbeidsmiljøpris.

Det var mange gode nominasjoner til utmerkelsen, og fylkesråd for utdanning, Marit Tennfjord, sier til Lofot-Tidende at prisen henger høyt. I dag delte hun ut den årlige prisen for beste arbeidsmiljø i fylkeskommunen.

– Dere har tatt utfordringen avdelingen stod overfor da den i 2008 stod i fare for å bli nedlagt på grunn av overkapasitet innen idrettsfag i Nordland. Felles innsats fra de ansatte har gitt et arbeidsmiljø for både elever og lærere, preget av innsats, trivsel, kreativitet og vinnerkultur. Søknadsmangel er snudd til oversøknad, og elevene trives på skolen, sa Tennfjord.

Avdelingsleder Trond Jørgensen mottok prisen og 20.000 kroner som er øremerket arbeidsmiljørettet arbeid på avdelingen.

– I slike situasjoner er det ofte man nærmest unnskylder seg for å ha fått en pris, men det skal jeg ikke gjøre nå, for dette har vi pinadø fortjent, sa Jørgensen.

Han sier det i hovedsak er to årsaker til at de fikk prisen:

– I 2007 ble skolen slått sammen med idrettsfag som egen avdeling. Før det tror jeg vi ble sett på som et slags stebarn til allmennfag, men med en egen avdeling fikk vi vår egen identitet. I 2008 ble vi truet av nedleggelse, og det gjorde noe med oss. Vi kjente på kroppen at markedskreftene styrte vår hverdag, og vi ble innstilt på å gjøre noe. Vi hadde et stort frafall og lave søknadstall, og noe måtte gjøres. I fellesskap har vi jobbet knallhardt, og elevene kom og vi så gode resultater. Jeg mener vi har sett en tydelig holdningsendring på avdelingen, sier han.

Powered by Labrador CMS