Fraværet ned med bedre ventilasjon

Sykefraværet på skoler med nytt ventilasjonsanlegg går ned. Det viser en spørreundersøkelse som Østlandssendingen har foretatt blant skoler i Oslo.

Elendige luft i klasserommet gir hodepine, luftveisplager og ulike typer allergier. Når så seks av ti Oslo-skoler har dårlig inneklima og dermed bryter loven, så er det grunn til å se hva som skjer når institusjonene får skikkelig ventilasjon.
 
En av dem var Munkerud skole. I fjor fikk skolen nytt lufteanlegg, og i dag sier lærer Ellen Lervik Skjerven at hun har fått en helt ny skolehverdag.
 
- Det var en befrielse, ganske enkelt et nytt liv. Vi som har astma blir friskere med "frisk" luft. Jo da, det nye ventilasjonsanlegget ser ut til å være svært så vellykket. Nå slipper jeg i hvert fall hodepine og pusteproblemer på arbeidsplassen min.
 
Mye lettere hverdag
Det er dermed knapt en sannhet uten modifikasjoner at skoler med skikkelig ventilasjon gir friskere lærere og elever. Østlandssendingens spørreundersøkelse viser at fem av seks skoler har mindre sykefravær nå enn før de fikk anlegget på plass. Rektor ved Munkerud skole, Morten Sesseng, sier det slik:
 
- Vi merket stor forskjell med en eneste gang. Fraværet blant lærerne har gått ned. Både de og elevene har fått en lettere hverdag.
 

Powered by Labrador CMS