Statens lærerkurs legges ned

Stortinget har vedtatt at Statens lærerkurs skal nedlegges. Dermed mister landets lærere et kvalitetsmessig godt etter- og videreutdanningstilbud. Hele 10.000 lærere har årlig benyttet tilbudet.

Kontorsjef i Statens lærerkurs, Aanund Tveitå, sier det er vanskelig å se hva departementet oppnår med nedleggingen.
 
- Kampen for å få beholde en sentral bevilgning spesielt til etter- og videreutdanning av lærere synes nå definitivt tapt etter at departementet opprettholdt sitt ønske om nedlegging, uttaler Tveitå etter at Stortinget har gitt departementet de nødvendige fullmakter.
 
Statens lærerkurs og et omfattende kontaktnett bygd opp over mange år har i virkeligheten fungert som et praktisk servicesenter for lærere som har ønsket å ta etter- og videreutdanning.
 
Det dreier seg ikke om et ubetydelig tap eller en liten sak siden 10 prosent av landets lærere årlig har benyttet seg av tilbudet.
- De aller fleste har uten tvil hatt stor nytte og blitt inspirert ved våre tilbud, sier Tveitå.
- Virksomheten har også i høy grad gagnet skoleverket, mener han.
 
Det er ingen stor og kostbar administrasjon departementet sparer inn ved nedleggingen.
- Vi utgjør bare 3,8 stillinger, ingen lønnes over lønnstrinn 53. En del av midlene har en allerede begynt å bruke til andre formål. I en tid med åpenbar mangel på kvalitetsmessig gode etter- og videreutdanningstilbud for lærere er det særdeles vanskelig å se hva departementet har oppnådd annet enn å gjøre situasjonen mer problematisk for seg selv.
 
- Selv om departementet altså har fått sin vilje i forhold til Stortinget, synes jeg man der i huset kan ha grunn til å føle seg litt fattigere enn før, sier Tveitå.
 

Powered by Labrador CMS