Sosionomene truer med å melde seg ut av LO

Fellesorganisasjonen for sosionomer, barnevernspedagoger og vernepleiere er lei av å bli hengende etter i lønnsutviklingen. Dersom de ikke får et solid tillegg ved vårens tariffoppgjør, truer de med å melde seg ut av LO

På tariffkonferansen til Fellesorganisasjonen onsdag fikk LO-leder Gerd-Liv Valla klar beskjed om hvor stort tillegget bør være: - Begynnerlønna for våre medlemmer ligger i dag på rundt 215 000 kroner. Det er ikke urimelig at de får 50 000 kroner mer, slik at de tar igjen noe av det de har tapt i forhold til andre grupper, sa leder i Fellesorganisasjonen, Oddrun Remvik, ifølge Avisenes nyhetsbyrå.
Remvik ga også klar beskjed om at Fellesorganisasjonen støtter sykepleiernes lønnskamp, og at de misliker LO-ledelsens forsøk på å stemple sykepleierne som usolidariske.
- Våre medlemmer opplever LO mer og mer som et lønnspoliti når dere går ut mot sykepleierne i media. Slutt med det! Lærerne og sykepleierne er våre allierte, selv om de står utenfor LO, var beskjeden fra Oddrun Remvik.
Fredag kommer rapporten fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene. Den vil sannsynligvis vise at lærerne topper i perioden 2000 til 2002, blant annet som følge av skolepakkene. Men statistikken sier ikke noe om at dette er kompensasjon for effektivisering/merarbeid.

Powered by Labrador CMS