Nordisk satsing på barn og unge

Nordisk Ministerråd vil i år prioritere barn og unge. I en programerklæring fra rådet heter det at det vil sette søkelyset på levekårene for fattige barnefamilier, bekjempe rasisme og fremmedfrykt.

De nordiske landene vil gjøre en felles innsats mot nynazisme og fremmedhat blant Nordens ungdom. Nordisk Ministerråd vil også fremme interesse for, kunnskap om og respekt mellom folk med ulik sosial og etnisk bakgrunn i Norden. Norge skal ha formannsvervet i Nordisk Ministerråd i år, og Utenriksdepartementet (UD) har signalisert at man også må øke bevisstheten om vårt nordiske fellesskap, et fellesskap som må kultiveres for å vokse. UD går inn for at nordiske elever, studenter og forskere får samme mulighet til utdanning i et annet nordisk land som i sitt eget.
Arbeidet mot rasisme vil bli fulgt opp med en rekke konkrete prosjekter, tiltak og konferanser. I tillegg skal Norge i år arbeide med tiltak spesielt for barn og unge i Nordvest-Russland og nærområdene for øvrig.
I vår skal alle ministrene med ansvar for barne- og ungdomspolitikk samles for å øke innsatsen og samarbeidet på tvers av sektorer for barn og unge i Norden og i Nordens nærområder.
I høst blir det en stor kulturmønstring, "Fellesskap og kulturelt mangfold" i Oslo. Målet er å bidra til nye nettverk i Norden for kulturvirksomhet blant ungdom fra språklige minoriteter.

Powered by Labrador CMS