Legger ned hovedutvalg for utdanning

Fylkestinget i Sør-Trøndelag vil avskaffe hovedutvalg for utdanning og de andre hovedutvalga. Dessuten skal antallet medlemmer av tinget reduseres.

Bakgrunnen er at de fylkeskommunale sjukehusa er blitt statlige og at fylkeskommunen med det har fått færre oppgaver.
- Etter min mening har vi nå benyttet anledningen til å gjøre utdanning til fylkeskommunens hovedoppgave, sier Yngve Brox, Høyre, leder for hovedutvalg for utdanning i Sør-Trøndelag fylkesting.
Forslaget til omorganisering går ut på at i stedet for hovedutvalg skal det opprettes komiteer. Disse skal bare forberede saker for tinget, ikke ta egne avgjørelser.
- Ett forslag går ut på at komiteene skal ha faste oppgaver. Da er det naturlig å tenke at vi får en komité for utdanning. Det andre forslaget vil bare ha komité en, to og tre, som alle skal arbeide med en lett blanding av saksområder. Argumentet er at det er mer gunstig med allround-politikere enn med fagpolitikere, sier Brox, som ikke legger skjul på hva han ønsker seg:
- Skal vi styrke oppmerksomheten mot utdanning vil vi trenge politikere som får konsentrert seg om saksfeltet og fulgt det kontinuerlig over tid, sier han.
Fylkestinget skal avgjøre organiseringa 4. februar.
Etter det Utdanning forstår, arbeider nå alle fylkestinga med ulike former for forberedelser til omorganisering.

Powered by Labrador CMS