Dåvøy hyllet førskolelærerne

- Førskolelærerne vi har rundt i det ganske land gjør en fantastisk jobb, sa statsråd Laila Dåvøy på startkonferansen for vårens kampanje for lærerrekruttering.

For å oppfylle regjeringens mål om barnehageplass til alle som ønsker det i løpet av 2003, trenger vi mange nye førskolelærere, sa Dåvøy. Hun sa at det ikke var vanskelig å finne gode ambassadører for yrket og hyllet førskolelærerne ved å trekke fram deres høye yrkesaktivitet, at de arbeider mye, er stabile, engasjerte og kreative.
Det bekymret imidlertid Dåvøy at skolen er i stand til å lokke førskolelærerne fra barnehagene. Det er fordi lønnsgapet mellom arbeid i grunnskole og barnehage er økt de siste åra.
Uten at hun etterlot noen tvil om hva hun mener om førskolelærernes lønnsnivå noterte vi at statsråden i kontrollerte former takket for seg ved å si "…før jeg forsnakker meg om lønna til barnehagepersonalet." Det leste hun opp fra manus.

Barnehageministeren benyttet anledningen til å være føre var og sa at barnehagene ikke er så utsatt for kritikk som skolen er.

- Foreldre er svært takknemlige for i det hele tatt å få en plass og har tillit til barnehagen, sa Dåvøy, men så ikke bort fra at situasjonen kan endre seg når vi får full barnehagedekning. Da blir foreldrene mer i stand til å stille krav.

Powered by Labrador CMS