Store kutt for SFO og barnehage

Skolefritidsordningene i Vadsø vil få redusert bemanninga med femti prosent. En pedagogisk konsulentstilling og en halv kulturkonsulentstilling skal inndras.

I tillegg blir det diskutert å kutte en kvart assistentstilling på hver av barnehageavdelingene i de kommunale barnehagene. En psykologstilling ved fontoret for pedagogisk-psykologisk tjeneste er også i faresonen. Bakgrunnen er at bystyret før jul vedtok å spare 6,6 millioner i lønnsmidler. Hvis forslagene som nå diskuteres går igjennom vil sektor for kultur, utdanning og oppvekst bli belasta med snaut halvparten av kutta som må til. 14. februar skal de siste vedtaka i saka gjøres.
- Administrasjonen har alt vært gjennom harde sparetiltak. Barnehagekonsulentstillinga forsvant i fjor. Nå argumenterer vi med at barnehagen er et pedagogisk tilbud, og for å ivareta de pedagogiske oppgavene kreves en viss bemanning. Ellers blir barnehage bare barnepass, sier sektorleder Inger Anita Markussen.
I vedtaket om å kutte stillinger heter det at oppsigelser skal unngås så langt mulig. De som blir overtallige får tilbud om anna arbeid.

Powered by Labrador CMS