Ros til Utdanningsforbundet

Leder for Utdanningsforbundet Kongsberg, Ole Heiberg, får ros av ordfører Morten Eriksrød (H) for å ha skapt debatt om ytringsfriheten til kommunalt ansatte.

Da saka ble tatt opp i administrasjonsutvalget tirsdag hevdet Heiberg at lojalitetsbegrepet blir definert og praktisert i kommunen slik at det legger en viss demper på informasjonsflyten. Han viste til formuleringen om at ansatte skal "aktivt støtte en beslutning som er tatt". Heiberg mener det kan gjøre at nødvendig informasjon om hvordan forholdene er i kommunen, ikke når fram til de rette personene.

Som et resultat av at saka ble tatt opp i administrasjonsutvalget, kommer utvalget i løpet av våren til å ta en ny runde for å finne ut hvordan lojalitetsreglementet kan brukes i tråd med idealer om åpenhet og ytringsfrihet. På et miniseminar skal politikere og arbeidstakerorganisasjonenes tillitsvalgte forsøke å sortere ut problemstillingene. Det vil blant annet bli drøftet om de kommunale retningslinjene ligger nærmere ledelsens hjerte enn fotfolkets hjerter.

Ole Heiberg etterlyser en mer balansert lojalitetsoppfatning. Han vil at lojalitet skal virke like mye nedover som oppover i systemet.

Powered by Labrador CMS