Musefangerne fra Ullensaker

Bolla Pinnsvin gikk på Dyreskolen. Kanskje det er henne musene misunner, når de nå invaderer nybygde Skogmo skole i Ullensaker, Akershus.

Musene er den rene velkomstkomité når lærerne kommer om morgenen, ifølge Romerikes Blad. De trives aller best i basen til skolefritidsordningen (SFO) og i heimkunnskaprommet.
Selv om elevene synes musene er et artig innslag i skolehverdagen, er de slett ikke blott til lyst for personalet. Ikke minst må renholdsarbeidet utføres ekstra grundig. Skolen kan i verste fall bli stengt av Næringsmiddeltilsynet dersom den må sette musefeller i matskap.
Alle er skjønt enige om at musene må bort. Problemet er hvordan - for det er ikke bare-bare verken å sette opp musefeller eller legge ut gift der små barn ferdes daglig. Skolen og kommunen er nå i dialog med Veidekke, som er entreprenør, for å finne ut hvem som har ansvaret for å stenge musa ute.
Ifølge Romerikes Blad vil ikke Veidekke ta ansvar for saken. Firmaet har vært i kontakt med Miljøtek som driver skadedyrbekjempelse, og fått vite at det generelt er umulig å finne ut hvor mus kommer seg inn i bygg. Skolens rektor, Gro Holt, vil ikke godta dette svaret, men foreløpig er det altså uklart hvem som har ansvaret for å sette muse-kroken på døra ved Skogmo skole.

Powered by Labrador CMS