Kommuner vil overta videregående

Flere steder rundt om i landet kommer det signaler fra kommunehold om at man ønsker å overta driften av de videregående skolene.

Tanken om at de videregående skolene skulle driftes av kommunene ble lansert i Asker og Bærum for flere år siden, men planene ble lagt på is. Med ny regjering er planene hentet fram fra skuffen igjen. De to ordførerne har ifølge Asker og Bærums Budstikke vært i kontakt med utdanningsminister Clemet og fått gehør for ideen.

I løpet av to-tre måneder regner ordførerne med at de har klar en søknad om forsøk med kommunal overtakelse av de videregående skolene i de to nevnte kommunene. Utdanningsministeren mener at flere utspill av denne typen vil komme.

I Bladet Vesterålen leser vi at stortingsrepresentant Søren Fr. Voie fra Nordland oppfordrer kommunene i Vesterålen til å søke om forsøk der de i samarbeid overtar de videregående skolene i regionen. Voie representerer Høyre og er nestleder i Utdanningskomiteen på Stortinget.

Solveig Onsøien, leder av Utdanningsforbundet Nordland, sier til Utdanning at det ikke er overraskende at et slikt utspill kommer nettopp fra Vesterålen, for her har man tradisjonelt hatt et nært samarbeid mellom kommunene i regionen. Utdanningsforbundet i fylket har imidlertid ikke diskutert saken.

Powered by Labrador CMS