Digital kunnskapsbase kommer

Etter en del fram og tilbake vedtok Stortinget i går at det skal opprettes en nasjonal digital kunnskapsbase.

Kulturdepartementet utlyste i juni i fjor en anbudskonkurranse om en toårig prøveordning hvor staten skulle kjøpe adgang til en større kunnskapsbase for bibliotek- og utdanningssektoren. Etter en samlet vurdering ville ikke departementet gå videre med noen av anbudene.
 
Under behandlingen av statsbudsjettet for 2002 gikk imidlertid Stortingets kulturkomité inn for at det skal opprettes en kunnskapsbase. Basen som også omtales som en nasjonal kunnskapsbank, skal ta vare på vår felles nasjonale hukommelse.
 
Under behandlingen av saken i Stortingets utdanningskomité ble det understreket at basen skal ha pålitelig og kontrollerbar kunnskap, ikke minst med tanke på at elever og studenter skal ha nytte av den.
 
Utdanningsdepartementet er nå i gang med å etablere basen, og Stortinget vil bli orientert om saken i egen melding eller på annen passende måte.
 
Vidar Bjørnstad (Ap) sa i debatten i går at han forventet en rask ekspedisjon av saken.
En av årsakene til ønsket om en nasjonal base, er at de gamle leksikons tid er forbi. Store norske leksikon blir ikke lenger oppdatert. Der forventes at behovet for det, blir ivaretatt av den nye kunnskapsbasen.
 

Powered by Labrador CMS