Ap-ordfører forbannet på partiet sitt

Arbeiderpartiet på Stortinget stemte rett før jul i fjor ned et forslag om å gi kommunene en halv milliard kroner. Ap-ordfører Harald Nessjøen i Lunner i Oppland er forbannet på partiet sitt.

Nessjøen har lagt merke til at Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) i fjor høst foreslo at kommunene skulle få 500 millioner kroner ekstra til å dekke tilleggsregningene økte pensjonsutgifter førte til på grunn av fallet i aksjemarkedet. Forslaget fikk bare støtte fra SV.
- Dette viser at partikollegene på Stortinget prater mer enn de handler, sier Lunner-ordføreren som er grundig lei av alt Ap-snakk om å gjøre noe med kommuneøkonomien for å opprettholde velferdstilbudene.
Stortingets overføringer skal hjelpe kommunene å drifte barnehager, skoler og eldreomsorg, men tilskuddene dekker ikke mer enn lønnsveksten for de ansatte, mener Nessjøen.
- Når vi må kutte i tilbudene, tror folk at vi i kommunene bruker for mange penger, sier en forbannet Nessjøen som vil kontakte Ap-representantene fra Oppland for å få ei forklaring på hvorfor de stemte ned forslaget fra Senterpartiet.
Det var på bakgrunn av fallet i aksjemarkedet som førte til at kommunene fikk ei tilleggsregning i fjor på tre milliarder kroner at Sps Meltveit Kleppa foreslo mer penger til kommunene.

Opprørt over Sandal

Reidar Sandal (Ap) som var saksordfører da saka var oppe i Stortinget 18. desember 2001 avviste forslaget med å slå fast at de økte utgiftene kommunene fikk i fjor langt på vei ble dekket av merinntekter av skatt og at det følgelig ikke var behov for Melveit Kleppa-kronene.
SV og Sp viste imidlertid til at Kommunenes Sentralforbund (KS) hadde tallfestet et behov for en tilleggsbevilgning på 500 millioner kroner på fjorårets statsbudsjett.
- Eg vil peike på at Kommunenes Sentralforbund ikkje har teke kontakt med Stortinget for å fremme krav om slik ekstraløyving som mindretallet no foreslår, sa Sandal. Det er en uttalelse som opprører ordfører Nessjøen i Lunner. Han får følge av Aps gruppeleder i Stavanger som fikk et enstemmig formannskap der med på å be staten bidra til å dekke de uventede pensjonsutgiftene.
En liten trøst for kommunene er at regjeringa vil gå gjennom situasjonen for kommunene i år og gi Stortinget en tilbakemelding om det i revidert nasjonalbudsjett.

Powered by Labrador CMS