Gerd Botn Brattli, fylkeslagsleder i Utdanningsforbundet Møre og Romsdal er skeptisk til at næringslivet skal redde skoletilbud. Foto: Ståle Johnsen

Bedrift vil redde skoletilbud – Utdanningsforbundet er skeptisk

Bedriften MMC First Process vil gå inn med et sekssifret beløp for å sikre at kuldefagutdanninga ikke forsvinner i Møre og Romsdal. Men Utdanningsforbundet er skeptiske til private pengegaver.

Publisert

Det skriver Nrk Møre og Romsdal.

Den økonomiske situasjonen for fylkeskommunen er dramatisk. Bare neste år skal de spare 112 millioner kroner. På lista over innsparingstiltak er det mange kutt i videregående skole. Til sammen har skolene et innsparingskrav på 50 millioner kroner i 2020.

Kuldefaget er et av mange tilbud som kan forsvinne. Hos bedriften MMC First Process på Digerneset i Skodje, som utvikler og produserer utstyr for håndtering av fisk, frykter de at ikke vil få tak i lærlinger og fagfolk i fremtiden. Derfor ønsker de gå inn med et sekssifret beløp for å sikre at utdanningstilbudet ikke forsvinner.

Utdanningsforbundet på sin side liker ikke at næringslivet skal berge den offentlige skolen.

– Det er hyggeleg at næringslivet vil sponse, men kva blir konsekvensane? Ikkje alle linjer har rike onklar å støtte seg på, seier Gerd Botn Brattli.

Powered by Labrador CMS