En av president Emmanuel Macrons valgsaker var totalforbud mot mobiltelefoner i skolen. Til høsten blir dette realisert, ifølge utdanningsministeren. Foto: Szilard Koszitcsak/EPA/NTB scanpix

Totalt mobilforbud i skolene i Frankrike

Å bruke mobiltelefoner i klasserommet er allerede forbudt. Nå skal forbudet også gjelde fritimer, friminutt, lunsjpauser med mer.

Under valgkampen før presidentvalget 2017 lovet president Emanuel Macron å totalforby mobiltelefoner i franske skoler.

I desember 2017, i et intervju på TV-kanalen RTL, uttalte utdanningsminister Jean-Michel Blanquer at totalforbudet mot mobiltelefoner i franske skoler til og med ungdomsskolen trer i kraft fra og med høstsemesteret 2018.

– Dagens barn leker ikke lenger i friminuttene. De stirrer inn i mobiltelefonene sine. Fra et pedagogisk perspektiv er dette et stort problem, sa Blanquer i intervjuet.

Det franske utdanningsdepartementet planlegger nå hvordan forbudet kan gjennomføres, for eksempel ved å låse alle mobiltelefoner inn i skap utenfor klasserommene, ifølge lemonde.fr.

Å investere i flere tusen låsbare skap blir kostbart, og innsamling og utdeling av telefonene morgen og ettermiddag vil stjele av undervisningstiden, er noen av innvendingene fra lærer- og foreldreorganisasjoner.

Powered by Labrador CMS