Fylkesmannen har funnet seks lovbrudd ved Drangedal 10.årige skole. Foto: Google
Fylkesmannen har funnet seks lovbrudd ved Drangedal 10.årige skole. Foto: Google

Fylkesmannen påpeker seks lovbrudd ved Drangedal-skole

Fylkesmannen i Telemark og Vestfold har i en tilsynsrapport avdekket flere lovbrudd ved Drangedal 10-årige skole, melder NRK.

Publisert Sist oppdatert

Målet med tilsynet har vært å kontrollere om kommunen oppfyller kravene i regelverket med tanke på elevenes rett til et trygt og godt skolemiljø, skolens forebyggende arbeid og aktivitetsplikt.

Den siste tiden har nær 70 tidligere elever ved skolen kontaktet advokaten Vibeke Hein Bæra. De tidligere elevene sier de har blitt mobbet ved skolene i Drangedal. De angivelige mobbesakene strekker seg tilbake til 1970-tallet.

Ifølge kanalen har fylkesmannen i sin foreløpige tilsynsrapport funnet seks lovbrudd ved Drangedal 10-årige skole de to siste skoleårene. Et av lovbruddene er blant annet at skolen ikke har satt inn egnede tiltak dersom en elevs rett til et trygt og godt skolemiljø ikke er oppfylt.

Rådmann Jørn Christian Schjødt Knudsen skriver i en sms til NRK at kommunen ikke vil kommentere innholdet i rapporten før de har sendt et skriftlig svar til fylkesmannen.

Undersøkelser har vist at mobbing har vært et problem på Drangedal 10-årige skole de senere årene. Ifølge tall fra Elevundersøkelsen svarte 25,6 prosent av elevene i 10. klasse i skoleåret 2017–2018 at de har blitt mobbet 2–3 ganger i måneden eller oftere. Året etter hadde tallet sunket til 14 prosent av elevene. Det nasjonale mobbegjennomsnittet er på 6,1 prosent.

Drangedal kommune har frist til 3. oktober med å kommentere innholdet i rapporten til Fylkesmannen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS