Margarinfabrikken barnehage.
Margarinfabrikken barnehage.

Barn i Margarinfabrikken barnehage i Oslo smittet av meslinger

Helsestasjonen åpner for vaksinering i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Aftenposten er et barn i barnehagen i Sagene bydel smittet med meslinger. Barnet er under 15 måneder gammel og er dermed ikke vaksinert med MMR-vaksinen.

Ifølge avisen har barnehagen 66 barn som er under 15 måneder, som dermed trolig ikke er vaksinert. Bare to av dem er i samme base som det smittede barnet. Totalt går det 461 barn i barnehagen.

Smittevernoverlege i Oslo, Tore W. Steen, forteller at alle barn som ikke er vaksinert, eller ansatte som er usikre på om de er det, vil få tilbud om vaksine ved helsestasjonen lørdag.

– Vi kan ikke utelukke at flere barn er smittet i barnehagen, men vi kan forhindre at mange flere blir syke gjennom et aktivt vaksinetilbud akkurat nå, sier Steen til Aftenposten.

Meslinger er en alvorlig barnesykdom som kan føre til ettersykdom, og i sjeldne tilfeller også død. Den er en veldig smittsom, men kan bli smittet om man er i samme rom som en med sykdommen, selv uten direkte kontakt.

Typiske symptomer for meslinger er feber, halsvondt og hoste, etter noen dager utslett som begynner i ansiktet og sprer seg over hele kroppen. Inklubasjonstiden er 10-14 dager.

Powered by Labrador CMS