Venstre diskuterer skolemat

Venstre vil tilby alle elever i grunnskolen minst ett måltid i løpet av skoledagen.

Publisert

Skolemat står på menyen under Venstres landsmøte denne helgen. 

Forslaget partiet skal diskuterer sier alle norske kommuner vurderer hvordan de kan tilby minst ett måltid mat i løpet av skoledagen. Kommunene og skolene skal bruke lokale ressurser. På nye skoler skal det legges til rette for en kantine eller et rom som kan brukes til matservering, gjerne med kjøkken. Måltidene skal følge kostholdsrådene til myndighetene.

90.000 elever uten skolemat

Forslagsstillere er venstrepolitikerne Gro Buttingsrud Martnes, Hedda Wølner Kristiansen, Maria Therese Jensen og Karl Henrik Laache.

De begrunner forslaget sitt med at rundt 90.000 elever i barne- og ungdomsskolen kommer på skolen uten skolematog viser til at Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har sagt at innføring av et gratis skolemåltid er et av de mest treffsikre tiltakene for sosial utjevning og for å gi alle elever et godt utgangspunkt for læring.

 

Støtter Høyre-forslag

Venstrepolitikerne stiller seg dermed bak forslaget til Velferdsutvalget i Høyre. De har foreslått at Høyres landsmøte vedtar at elever i grunnskolen og videregående skole tilbys et skolemåltid finansiert av kommuner, fylkeskommuner og foreldre, uten statlig tilskudd.

Powered by Labrador CMS