Utdanningsdirektør i Oslo Marte Gerhardsen varsler en kartlegging av Utdanningsetaten. Foto: Joakim S. Enger
Utdanningsdirektør i Oslo Marte Gerhardsen varsler en kartlegging av Utdanningsetaten. Foto: Joakim S. Enger

Tar fatt på ryddejobben i Utdanningsetaten

- Det er ikke gitt at det er riktig for etaten å ha en toppledelse på 21, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen til Dagsavisen.

Publisert

Marte Gerhardsen har sittet i direktørstolen i Utdanningsetaten i Oslo siden juni. Nå varsler hun en kartlegging av etaten for å se om det er ting de kan gjøre "enda smartere", forteller hun til Dagsavisen.

- Parallellet med dette arbeidet har vi en prosess som skal munne ut i en ny strategi for administrasjonen i Utdanningsetaten (UDA). Dette arbeidet skal være klart før jul . Over nyttår vil jeg se om det er behov for å gjøre noen endringer.

Administrasjonen i Utdanningsetaten (UDA) består i dag av 300 ansatte. Ledergruppa, som er direktørens nærmeste medarbeidere, består alene av 21 personer; åtte områdedirektører som er et bindeledd mellom etatsledelsen og skolene og 13 direktører i administrasjonen.

- Det er ikke gitt at det er riktig for etaten å ha en toppledelse på 21, fastslår hun.

Det var i slutten av april i år det ble kjent at Gerhardsen skulle ta over som direktør for Utdanningsetaten i Oslo etter Astrid Søgnen, en av de mest omtalte og omstridte etatslederne noensinne. Søgnen regjerte i Oslo-skolen i 18 år, men fikk blant annet kritikk for sin lederstil.

Gerhardsen har solid erfaring som toppleder, men mange har påpekt at hun verken er utdannet pedagog eller har jobbet i skoleverket, og noen kritiske røster mente hun fikk jobben som utdanningsdirektør på grunn av sin tilknytning til Arbeiderpartiet. Det avviser Gerhardsen.

– Jeg har ikke vært aktiv i politikken siden tidlig på 1990-tallet, så det synes jeg er en underlig påstand, sa hun i intervjuet med Utdanningsnytt.

Powered by Labrador CMS