Jubileumsseminar i mat og helse
Når: 19. mars 2020
Kl. 10.00 - 16.00
Hvor: Anker Hotell Storgata 55, Oslo
Landslaget for mat og helse i skolen (LMHS) feirer 100 år i 2020.
5. august 1920 ble Skolekjøkkenlærerinnenes landsforening stiftet i Oslo av framsynte lærere i faget «huslig økonomi». Begivenheten markerer Landslaget for mat og helse i skolen ved å arrangere dette jubileumsseminaret sammen med Utdanningsforbundet.
Fra programmet:
Dybdelæring og ny læreplan i mat og helse
- "Dybdelæring - gjærbakst eller gryterett?» Dybdelæring i fagfornyelsen, Bjørn Bolstad, seniorkonsulent, UiO
- «Teori og praksis hånd i hånd?» Kan opplæringen gjøres mer praktisk? Karen Lassen, USN, Universitetet i Sørøst-Norge
Progresjon og tverrfaglighet i mat- og helsefaget
- Progresjon i mat- og helsefaget gjennom hele grunnskoleløpet, Camilla Sandvik, Nord universitet
- Tverrfaglighet og mat- og helsefaget, Therese H. Røst, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, HVL
- Vurdering: Å beskrive kompetanse i mat og helse, Åshild Woldstad, pensjonert rådgiver hos fylkesmannen i Buskerud
- Kort oppsummering om folkeopplysning og dannelse med mat- og helsefaget gjennom 100 år, Inger Lise Fevang Jensen, leder i Landslaget for mat og helse i skolen
I forlengelsen av seminaret inviterer LMHS til å besøke gravstedet til Helga Helgesen på Vår Frelsers gravlund. Vi legger ned blomster for å hedre hennes innsats for faget fra 1890 til 1936.
Frist: 19.02.2020
Les mer om kurset og meld deg på her