Voss kommune i Hordaland har fått grønt lys til å starte et forsøksprosjekt med leksefri. Ill. foto: Ole Martin Wold

Voss på vei mot leksefri ungdomsskole

En ungdomsskoleelev fikk kommunestyret i Voss til å gå inn for et prøveprosjekt med leksefri skole. Nå er Fylkesmannen også med på laget.

Eirik Gjerdåker gikk i niende klasse da han la fram sitt forslag for kommunestyret i fjor høst. I mars ble et forsøk med leksefri skole vedtatt, men først måtte Fylkesmannen vurdere om vedtaket var lovlig. Nå har statens representant gitt ungdomsskoleeleven og politikerne medhold, skriver  Bergens Tidende. Bakgrunnen for vedtaket er at forskningen er tvetydig når det gjelder effekten av lekser.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått OK fra fylket, og det regner jeg med resten av kommunestyret er også, sier ordfører Hans Erik Ringkjøb. Nå skal kommunen se hvordan vedtaket kan gjennomføres.

– Det er verdt et forsøk, slik at vi får litt erfaring om leksefri er noe vi kan fortsette med fast, sier ordføreren. Han varsler politisk behandling til høsten.

Rektor Camilla Fines Aronsen sier på generelt grunnlag at dersom leksefri skal innføres, må man vite hva man sier ja til.

–  Jeg tenker at det å gi leksefri er en pedagogisk vurdering og ønsker i hvert fall at vi som skole blir tatt med på utformingen av opplegget dersom det skal bli vedtatt, sier hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS