Elevene har ulikt syn på leksefri skole. Fra venstre: Aleksander, Guro, Magnus og Lilja.

Noen elever jubler mer over leksefri enn andre

Publisert

Magnus Mandal Sergejeff (12)

– Jeg ble glad da jeg hørte at vi ikke skulle ha lekser. Nå går jeg mer ut med venner og spiller Playstation 4. Etter skolen spiller jeg også saksofon i korpset. Jeg er litt usikker på om skolen bør fortsette med leksefri neste år.

Guro Eilertsen Solberg (12)

– Da jeg fikk vite at vi ikke skulle ha lekser, ble jeg først glad. Det ble mindre stress. Men jeg måtte bytte ut leksene med noe, så tiden jeg før brukte på lekser ikke bare ble borte og det blir mindre læring. Egentlig tenker jeg at det beste hadde vært lengre skoledager, så vi kan gjøre lekser der.

Aleksander Skarbø (12)

– Jeg synes det er kjempebra at vi ikke har lekser. Det var ikke så gøy å skulle få tid til dem før middag og trening. Nå har jeg mulighet til å være ute med venner og spille spill, før jeg skal trene. Jeg leser også, og en av favorittbøkene mine er «En pingles dagbok». Skal jeg gi skolen et råd, så fortsett uten lekser.

Lilja Meisingset (12)

– I starten syntes jeg at leksefri var bra og mindre stress. Senere har jeg kjent litt på at det mangler noe etter skolen, og det hender jeg tar med litt oppgaver hjem. Men jeg kan være mer ute med venner.

Powered by Labrador CMS