Lærerspesialister ble innført i 2015. Nå vil regjeringen utvide ordningen og gi disse lærerne høyere lønn. Ill. foto: Erik M. Sundt

Sanner varsler ny satsing på lærerspesialister

Lærerspesialistene skal bli flere og få et lønnsløft. Det vil regjeringen gi rom for i statsbudsjettet for neste år, ifølge Dagbladet.

Publisert

Regjeringen foreslår en pakke på 50 millioner kroner til lærerspesialistene. Lønna til superlærerne skal enda mer opp og staten ta en større del av regningen. I tillegg skal antallet spesialister gå fra 600 i dag til 1200 fra neste år, skriver Dagbladet.

– Jeg tror ikke det er tilfeldig at når vi gikk rundt i klasserommet nå, så var det flere av elevene som sa at de hadde lyst til å bli lærer, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) til avisa.

Siden 2015 har ordningen med lærerspesialister vært prøvd ut ved norske skoler. Spesialistene skal bidra med kompetanseheving og faglig veiledning ved sine skoler, og får et ekstra lønnstillegg for dette.

 

Til liten nytte for kolleger

I fjor la NTNU og NIFU fram sluttrapporten for pilotprosjektet. Her ble det konkludert at få av spesialistenes kolleger hadde opplevd dem som ressurser i sitt arbeid, og at ordningen var dårlig forankret innad.

– Skal lærerspesialistordningen ha livets rett, må den bidra til å styrke det profesjonelle lærerfellesskapet på skolen. Først da kan vi ha håp om en ordning med legitimitet i profesjonen, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.

Han legger til at det er mange tiltak Utdanningsforbundet ville ha prioritert foran dette.

Powered by Labrador CMS