En ansatt ved en skole ble i Follo tingrett fengslet i fire uker for oppbevaring av overgrepsmateriale.
En ansatt ved en skole ble i Follo tingrett fengslet i fire uker for oppbevaring av overgrepsmateriale.

Ansatt på SFO siktet for overgrepsbilder av barn

En 35-årig skoleansatt i Follo er siktet for å ha oppbevart overgrepsbilder av barn. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Publisert Sist oppdatert

En mann som jobber ved en skole i Follo ble i begynnelsen av februar siktet og varetektsfengslet for å ha lastet ned og oppbevart overgrepsbilder av barn. 35-åringen har jobbet på flere skoler på Østlandet, og frem til han ble varetektsfengslet i jobbet han på skolefritidsordningen på en skole i Follo.

I fengslingspapirene er mannen oppført som barne og ungdomsarbeider, og det står at han er ringevikar.

Bekymrede foreldre

Foreldre ved skolen hvor 35-åringen jobbet har fått informasjon om siktelsen, og råd om hvordan de kan prate med barna sine.

I mailen står det blant annet: "Vi kan anta at barna vil snakke om denne saken med venner og andre på skolen. Det kan være fint at dere foreldre selv forteller barna deres om hva som har skjedd og slik sikrer at de får rett informasjon, tilpasset alder og modenhet."

Ikke mistanke om fysiske overgrep

Utdanning har tidligere intervjuet en rektor om hvordan han taklet en overgrepssak ved skolen.

Rektor ber også foreldre om å holde seg til fakta i saken, og skriver videre at det ikke er noe som tyder på at mannen har begått fysiske overgrep mot barn.

35-åringen skal tidligere ha vært mistenkt for seksuelle handlinger mot barn, men saken ble henlagt. Han er nå siktet for brudd på paragraf 311, punkt c: "Fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn."

Powered by Labrador CMS