Her er Per Kristian Sundnes (nr.2 f.h) sammen med f.v. Steffen Handal (Unio kommune), Jan Olav Birkenhagen (Akademikerne) og Mette Nord, LO kommune under starten av tariffoppgjøret i 2014. Foto: Paal Svendsen

Sundnes i KS går av med pensjon

KS leter etter etterfølgeren til forhandlingssjef Per Kristian Sundnes, som går av med pensjon.

Sundnes har jobbet i KS i en årrekke – først som forhandlingssjef og etter hvert også som direktør for arbeidsliv. Nå går han av med pensjon og KS søker hans etterfølger.

– Dette er en kjempespennende stilling som leder av tarifforhandlingene i hele kommunal sektor, sier Lasse Hansen, administrerende direktør i KS ifølge ks.no.

– Den vi ansetter vil lede et strategisk viktig område med ansvar for sektorens arbeidsgiverpolitikk, forhandlinger, arbeidsrettslige spørsmål og arbeidslivsstatistikk. Området har 50 ansatte og er organisert i tre avdelinger, sier Hansen.

Den nye direktøren for arbeidsliv må ha god kjennskap til kommunesektorens arbeidslivsutfordringer, ikke minst dialogen med partene.

– Det er også sentralt å ha innsikt i og forståelse for samspillet i offentlig sektor, sier Hansen, som påpeker at ledererfaring fra komplekse og politisk styrte organisasjoner vil være vesentlig, sier han.

Powered by Labrador CMS