Det går mot mer fysisk aktivitet i skolen. Arkivfoto: Utdanning

Det går mot flertall på Stortinget for en times fysisk aktivitet på skolen hver dag

Hvis KrF sier ja, vil Sp, Ap, SV og MDG gå inn for at det blir en time fysisk aktivitet på skolen hver dag. KrF har programfestet at det skal arbeides for mer fysisk aktivitet i skolen.

Senterpartiet utnytter situasjonen etter valget til å skaffe seg mer innflytelse og mer fysisk aktivitet er en av sakene de jobber med, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) på siste.no. Så lenge KrF støtter Sp, Ap, SV og MDG, får regjeringspartiene med Høyre og Frp, i tillegg til Venstre, flertallet mot seg.

– Tiden er overmoden for å innføre dette nå, sier stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) til ANB.

– Mer fysisk aktivitet er ikke bare viktig, men også nødvendig, sier stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KrF) til ANB.

KrF legger inn et ørlite forbehold før partiets avgjørelse.

– Vi har ikke behandlet dette forslaget ennå, men vi har programfestet at det skal arbeides for mer fysisk aktivitet i skolen, påpeker Bollestad.

Sp varsler at én times fysisk aktivitet kan innføres med rom for lokale tilpasninger og uten vesentlige endringer i timetallet.

Toppe sier at ordningen skal finansieres som et folkehelsetiltak og håper at det kan iverksettes til skolestart i 2018 eller 2019.

– Vi trenger verken flere utredninger eller forsøksprosjekter. Kompetansen finnes på skolene. Det har bare manglet politisk vilje, påpeker Toppe.

Powered by Labrador CMS