Fire personer er lettere skadd i en knivstikking i dag. Brynseng skole. Foto: Marianne Ruud
Fire personer er lettere skadd i en knivstikking i dag. Brynseng skole. Foto: Marianne Ruud

Fire personer er skadd i kniv-episode på en barneskole i Oslo

Fire personer, deriblant en lærer, er sendt til legevakten med lettere skader etter at en ung elev truet en ansatt på Brynseng skole i Oslo.

Publisert

Utdannings reporter på stedet får opplyst at skoledagen går som normalt og at ingen foresatte er bedt om å hente barna.

Politiet fikk beskjed om en trusselsituasjon på skolen tirsdag morgen og kom raskt til stedet.

Til VG opplyser politiets innsatsleder på stedet at det skal ha startet som en konfrontasjon i skolegården, men selve voldshendelsen skjedde inne på skolen. Ifølge politiets innsatsleder Arve Røtterud skal hendelsen ha skjedd på et kjøkken på skolen.

– Det lå flere kniver fremme på dette kjøkkenet. Vi er nå på stedet med flere patruljer og avhører vitner til hendelsen. Hvis noen har spørsmål ønsker vi også å ha en tilstedeværelse en liten stund etter hendelsen​​​​​​, sier Røtterud til NRK.

Barnevernet er koblet inn i saken.

I en sms fra Hasle skole skriver rektor Maria Tindberg at situasjonen er under kontroll:

– Politi og ambulanse har vært på skolen. Situasjonen er nå rolig og under kontroll. De som var i situasjonen er ivaretatt. (...) Det var undervisning da situasjonen pågikk, så elever har trolig kun fått med seg utrykningsbilene.

– Vi fikk melding klokken 8.35 om at en elev truet en ansatt på skolen med kniv og sendte raskt flere patruljer til stedet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

 

 

Politiet var på skolen rett etter klokka ni og fikk kontroll på eleven.

– Fire personer er sendt til legevakten med mindre skader, en av dem er en lærer, men det er ikke avklart hvem de andre er. Vi foretar nå vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, opplyser Lie.

Skolen huser elever fra to skoler: Brynseng og Hasle skole. Det er brakt på det rene at det er en elev fra Brynseng som står bak hendelsen.

– Når unge elever utagerer slik at noen kommer til skade, er det trist og alvorlig for alle parter. De ansatte som var berørt av hendelsen vil få oppfølging av bedriftshelsetjenesten og skolen får hjelp av PPTs kristeteam, blant annet til hvordan de kan snakke med elevene om det som har skjedd. Skolen og etaten vil ha dialog om behovet for videre oppfølging i dagene som kommer, sier Kari Andreassen, direktør i Utdanningsetaten i en kommentar til Utdanning.

 

 

Powered by Labrador CMS