Trusler mot skoler både i Viken og Innlandet

Politiet stilte bevæpnet ved fem skoler i Innlandet tirsdag morgen etter trusler. Politiet kom etter hvert fram til at truslene ikke var reelle.

Publisert Sist oppdatert

Truslene, som ble framsatt natt til tirsdag, handlet om at noen kunne komme til skolene med våpen, opplyser Innlandet politidistrikt til NTB.

Truslene omfattet Storhamar videregående skole i Hamar, Gjøvik videregående skole, Hadeland folkehøgskole på Gran, Sentrum videregående skole i Kongsvinger og Ringsaker videregående skole i Brumunddal.

Bevæpnet politi var til stede ved skolene ved skolestart tirsdag morgen.

– Rett før klokken 9 avsluttet politiet patruljeringen ved skolene. Truslene anses som ikke reelle, og politiet anser det som trygt å gå på skolen, opplyser politiet i en pressemelding.

– Politiet ser svært alvorlig på slike trusler og har iverksatt etterforskning, skriver politiet.

Budstikka.no melder at det har blitt framsatt trusler mot tre videregående skoler i Asker og Bærum skolenes Facebook-siderer tirsdag. De tre skolene er Sandvika videregående skole, Asker videregående skole og Røyken videregående skole.

Etter råd fra politiet, vil skolene ha ordinær undervisning i dag.

Tone Stenbek, kommunikasjonsdirektør i Viken fylkeskommune, sier til avisa at truslene er kommet via skolenes Facebook-sider, og ble fanget opp i morgentimene. Både politi og skoleeier ble raskt varslet, i tråd med gjeldende rutiner.

Powered by Labrador CMS