250 elever mangler undervisningslokaler mandag morgen etter det omfattende hærverket på Strindheim videregående skole i Trondheim. Foto: Google Maps

250 elever rammes av hærverk på barneskole i Trondheim

Strindheim skole i Trondheim har fått omfattende vannskader etter at noen brøt seg inn i helga og satte på vannkranene og tettet igjen slukene.

– Skolens mellombygg har fått omfattende vannskader over tre etasjer. Vi trenger nå nytt areal til 250 elever, sier rektor Lars Petter Eggesbø ved barneskolen til Adresseavisen.

Hærverket ble oppdaget søndag formiddag. På grunn av skadeomfanget tror politiet at innbruddet har skjedd lørdag. Det er uklart om noe er stjålet. I tillegg til vannskadene er det knust flere vindusruter.

– Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser på stedet. Først når de er ferdig, kan vi gå inn i hele bygget, sier rektoren.

Ifølge NRK vil skolen vil holde åpnet mandag, men det er usikkert hvor undervisningen skal foregå for de elevene som nå står uten klasserom.

– Vi skal jobbe med rådmannen og Trondheim eiendom om hvordan vi gjør det de neste dagene – og de neste ukene til og med, sier rektoren.

Barneskolen har rundt 600 elever og 90 ansatte.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS