16-åring død etter vold ved Holmlia skole i Oslo

En 16 år gammel gutt døde tirsdag, nesten halvannen måned etter at han ble utsatt for vold ved Holmlia skole i Oslo.

Hendelsen skjedde 12. juni. 16-åringen ble innlagt på barneintensiven på Rikshospitalet.

– Gutten var ikke ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus, og har ikke vært kontaktbar siden, sier politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt til NTB.

16-åringen døde tirsdag denne uken. Gutten ble obdusert onsdag, men politiet ønsker ikke å kommentere hva som er dødsårsaken, ettersom det ennå ikke er presentert for pårørende og siktede.

– Vi er klar over at det verserer rykter om dødsårsak, og vi ønsker at disse skal tones ned av hensyn til de etterlatte som opplever det belastende, sier Strand.

18-åring siktet

Gutten var elev på tiende trinn ved Holmlia skole. Volden skjedde i skoletiden, men utenfor skolens område, sier rektor Lasse Wam ved Holmlia skole til NRK.

Dagen etter hendelsen, 13. juni, ble en 18-åring pågrepet og siktet for forholdet. Mannen sitter fortsatt i varetekt, ifølge politiet.

– Siktede er i svært liten grad kjent for politiet fra før. Han har én sak på seg fra tidligere som han fikk en mild reaksjon for, sier Strand, og legger til at 18-åringen ikke skal være en del av et tungt miljø.

Vurderer drapssiktelse

Ifølge kjennelsen fra varetektsfengslingen 13. juni har 18-åringen erkjent å ha slått avdøde fire ganger, skriver ABC Nyheter. Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 274 om grov kroppsskade.

Politiet vurderer nå å endre siktelsen mot 18-åringen til å gjelde drap, skriver NRK.

– Siktede erkjenner å ha slått med flat hånd. Han mener at det ikke er noen sammenheng mellom volden og sakens tragiske utfall, sier siktedes forsvarer Øyvind Brattlien til NTB.

– Siktede mottok dødsbudskapet onsdag, og det var svært tungt for ham. En endring av siktelsen vil komme som et sjokk, utdyper Brattlien.

Fornærmede og siktede skal ha kjent hverandre fra før. Begge er fra Holmlia og er norske statsborgere.

Politiet ønsker ikke å kommentere motivet til siktede.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS